"Osten" friad

För en liten stund sedan kom disciplinnämndens dom mot Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström som påståtts ha skrikit rasistiska kommentarer mot Skellefteås AIK:s Yared Hagos i samband med en semifinal mellan Skellefteå och Luleå i vårens SM-slutspel.

Beslutet är knappast överraskande, "Osten" frias med hänvising till att det är ord som står mot ord. Så här skriver disciplinnämnden i sitt uttalande:

”Disciplinnämndens utgångspunkt vid bedömningen om Lars Bergström har gjort sig skyldig till de påstådda uttalandena är att den som påstår att annan har gjort sig skyldig till en förseelse ska styrka påståendet. I tveksamma fall ska hellre frias än fällas. Mot denna bakgrund och med hänsyn till att ord står mot ord och att Lars Bergström dessutom åberopat två vittnen som styrker hans uppgifter finner Disciplinnämnden att det i ärendet inte är tillräckligt utrett att Lars Bergström har gjort sig skyldig till rasistiska uttalanden på det sätt som påståtts. Anmälan ska därför lämnas utan bifall.”

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0