Rättvis AIK-seger

AIK var bättre än Luleå i två perioder och vinner rättvist kvällens match i Luleå med 2-3. Luleå började först i tredje perioden att kämpa och visa lite vilja. Man fick också rätt tidigt i tredje in 2-3-reduceringen efter en tavla av Viktor Fasth.

Niklas Olausson målskytt.

Detta tände hemmalaget och framför allt hemmapubliken som var i chocktillstånd efter den usla andraperioden.

Luleå ångade sedan på och även om man skapade helt galna lägen för att kvittera så är det bara att erkänna, AIK:s seger var rättvis.

Nu har Stockholmarna ett riktigt bra läge att på fredag, på Hovet, kunna koppla ett enormt hårt grepp om den här kvartsfinalen.

***

Modo håller liv i matchserien mot Skellefteå. Rob Schremp avgjorde i sudden death då han på straff sköt första slutspelssegern 2012 till Ö-vik. 2-3 till Modo i den matchen och 2-1 i matcher till Skellefteå. Ny match på fredag i Ö-vik.