Hemmasegrar

Ja det blev två hemmasegrar i kvällens semifinaler. Skellefteå gick upp till 2-1 i matcher efter att ha besegrat AIK med hela 5-1.

Skellefteå fick inte mycket till motstånd ikväll. Viktor Fasth blev helt utlämnad av sitt försvar redan från början och det var han som på egen hand såg till att det var spännande och jämnt en bit in i andra perioden.

AIK-spelarna såg trötta ut och blev mer och mer frustrerade ju längre matchen led. För Roger Melins och AIK:s eget bästa måste man kunna ladda om nu, sluta lägga fokus på motståndarna och fokusera på sitt eget spel.

Annars kan AIK glömma SM-final.

Som sagt, riktigt irriterat i slutet med lite kramkalas mellan Martin Lundberg och Oscar Steen. Tror det kommer bli betydligt grinigare och tuffare spel redan från start på söndag på Hovet.

Då bör nog AIK vinna om man inte har tänkt ta semester nästa vecka.

***

Brynäs imponerade ikväll då man på riktig krigar-inställning jobbade ner Färjestad och vann med 4-2. Johan Larsson stod för matchens delikatess då han skickade upp gamla Luleå-backen Kristoffer Berglund på läktaren och snyggt satte dit 1-0.

Zappade en hel del under sista tio minutrarna eftersom matchen i Skellefteå redan var avgjord. Jag är ruskigt imponerad av Gävle-publiken som fullständigt bar fram laget till seger. Har aldrig varit med om dess like till tryck och inramning under en hockeymatch i Läkerol Arena.

Riktigt roligt. Hoppas det fortsätter så!