Kvartsfinaltips

God morgon!

Ny dag och dags att lägga grundseriespelet bakom sig. Slutspelsvalen är gjorda och den riktiga säsongen kan börja. Det är nu det gäller att vara som bäst om man ska ha chans att gå hela vägen och vinna SM-guld. På lördag rullar kvartsfinalerna igång och här kommer mitt tips om hur det slutar:

Luleå-AIK 4-2 i matcher
Kommentar:
Luleå är favoriter helt klart, men ingen har nog glömt vad AIK lyckades åstadkomma mot Hv71 i fjol. Detta har Jonas Rönnqvist garanterat med i bakhuvudet och han kommer inte låta det ske detta år, denna gång mot hans Luleå. Det kommer bli tighta matcher, men i längden så är Luleå ett bättre hockeylag och är mer konsekventa i sitt spel. Det blir avgörande. Luleå till semifinal.

Skellefteå-Modo 4-2 i matcher
Kommentar:
Tvåan mot åttan. Ett härligt norrlandsderby som kan bli en riktigt intressant kvartsfinalserie. Jag tror dock inte att det kommer bli särskillt spännande. Modo är för ojämna, samtidigt som Skellefteå med normal standard i sitt spel inte ska ha några problem med Modo över sju matcher. Men Ö-viks-laget kommer definitivt att ge Västerbottningarna en match. Skellefteå till semi.

Hv71-Färjestad 4-3
Kommentar:
Ett riktigt klassikermöte mellan två av 2000-talets stora hockeygiganter. Helt klart den mest svårtippade matchserien, men väljer HV på grund av hemmaplansfördel i en sjunde avgörande match. Hv71 till semi.

Brynäs-Frölunda 2-4
Kommentar:
Gävle-laget tror jag blir det enda laget från topp fyra som inte når semifinal. Jag har sagt det under en längre tid och säger det igen. Du överlever inte ett slutspel med endast ett bra powerplay. Brynäs spel fem mot fem är inget vidare, och i slutspelet kommer domarnivån att höjas några snäpp. Dessutom anser jag att Brynäs försvarsspel inte håller i de täta matcherna. Gävle-lagets "lathet" i hemjobbet kommer kosta dem en semifinalplats. Frölunda till semifinal.

Det är vad jag tror. På lördag drar hockeyfesten äntligen igång. Oj vad jag längtar!

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0