1-0

Första matchen är avklarad, och vilken galen match det blev. Luleå vinner med 6-3 i en match som kännetecknade vad ett slutspel är. Kamp och fysiskt spel blandat med riktiga skitmål och enormt läckra mål.

Inför tredje perioden stod det 2-2, men det var inget snack under sista tjugo. Luleå kom ut och körde över motståndet och efter två riktigt snygga mål av Sebastian Enterfeldt och Johan Harju släppte aldrig Luleå greppet om tvåmåls-ledningen.

I slutet rann det iväg då Sebastian Meijer kunde sätta 5-2 i tom bur, och efter en AIK-reducering kunde Simon Hjalmarsson sätta slutresultatet 6-3. Även detta mål då Fasth satt på bänken och tjurade.  

Riktigt imponerande att se hur Luleå, trots att man hamnar i underläge med både 0-1 och 1-2, fortsätter att konsekvent spela sitt spel till punkt och pricka.

Det var viktigt att få 1-0 och jag är ganska säker på att AIK inte kommer orka med denna hockey över sju matcher. Stockholmarna är inte nog bra tränade.

Men något 4-0 i matcher blir det inte.

Toni Koivisto gjorde ett mål och blev utsedd till matchens lirare. Men enligt mig var Johan Harju och Chris Abbott tillsammans med slutspelsbjörnen Niclas Wallin bäst på planen.

Nu är match ett avklarad. Ny match på måndag i Stockholm. Imorgon får vi njuta av de andra två kvartsfinalerna som sparkas igång. Hv71-Färjestad och Brynäs-Frölunda. Tror jag ska kika på den i Jönköping.

***

Skellefteå gick upp precis som Luleå till 1-0 i matcher. Modo besegrades i den första matchen idag med 3-2.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0