Så slutar det på tisdag

På tisdag skall det så avgöras. Femtiofyra spelade omgångar är bortglömda, allt ska avgöras i den sista omgången.

Toppen av tabellen bryr sig knappast någon utomstående om, och så har det varit ett bra tag nu. Alla blickar är riktade mot streckstriden som ska få sitt avgörande.

Vi börjar med slutspelsstriden.

Inblandade lag: Modo och Växjö.

Båda lagen står på 77 poäng inför den sista omgången, men det är Modo med bättre målskillnad som har allt i egna händer. Seger mot Linköping och det blir slutspelshockey i Ö-vik denna vår.

Växjö möter Luleå borta, ett Luleå som självklart går för vinst i varje match. Men som vi såg igår mot Skellefteå så finns det garanterat ett omedvetet fokus på slutspel där inne hos spelarna. Luleå borta är ingen rolig match, men Växjö kan mycket väl vinna den matchen.

Fördel: Modo har den fördelen att man ligger före inför avgörandet och har allt i egna händer och hemmamatch. Men den är egentligen det enda. Man möter ett desperat Linköping som slåss för att undvika kvalserien. Dessutom har som sagt Växjö ett Luleå på andra sidan planhalvan som inte har något att spela för.

Tips: Jag tror ändå Modo fixar det. Ulf Samuelssons gäng är enligt mig ett bättre hockeylag än Växjö över 55 omgångar, dessutom vill nog Luleå gärna få en seger i ryggen inför slutspelet.

***

Då går vi vidare till den mer skräckfyllda striden. Striden runt kvalseriestrecket.

Inblandade lag: Djurgården och Linköping.

Här ligger Djurgården en poäng före Linköping som just nu är på kvalserieplats. Djurgården möter Hv71 borta, ett HV som slåss med Brynäs om fjärdeplatsen och hemmafördel i kvartsfinalerna. Seger för Djurgården och man klarar sig undan kvalspel.

Linköping möter Modo borta. Ett Modo som slåss för slutspel. Ingen lätt match för LHC.

Fördel: Här är det fördel Djurgården. Man har allt i egna händer, behöver inte förlita sig på några andra resultat utan kan helt och hållet sköta sitt. Det är helt klart lättare att möta ett lag som redan är klara för slutspel än ett lag som riskerar att missa slutspel i sista omgången. Stor fördel DIF!

Tips: Det här grejar Djurgården efter stor dramatik. Jag tror det. Man verkar ha en tryggare känsla inom gruppen än vad Linköping har. Linköping får ställa sitt hopp till att Fredrik Norrena spikar igen samt att Hv71 slår Djurgården.

Så här tror alltså jag. På tisdag får vi svaret.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0