Slutspel och kvalserie

Det är torsdag och vi har en härlig kväll framför oss med både slutspels-och kvalseriehockey på agendan. Måstematch för Hv71 mot Färjestad i Kinnarps Arena. Skulle värmlänningarna gå upp till 3-0 i matcher så är det kört för HV.

I Gävle är det ovisst. 1-1 i matcher mellan Brynäs och Frölunda i en matchserie som kan bli lång. Jag står dock fast vid mitt tips, 2-4 i matcher till Frölunda. Jag tror att göteborgarna kniper en seger i Läkerol Arena ikväll.

***

Ikväll rullar den ångestladdade kvalserien igång. Det ska bli riktigt spännande att över tio omgångar följa de sex lagen som slåss om två elitserieplatser. Ikväll spelas den första omgången enligt följande:

Djurgården-Rögle
Örebro-Leksand
Timrå-Bofors

Så här tror jag kvalserien 2011/2012 slutar:

1. Leksand
2. Djurgården

3. Timrå
4. Rögle
5. Örebro
6. Bofors

Kommentar: Leksand känns  starka. Laget har kommit mer och mer på slutet och man har ett komplett och hungrigt lag. Djurgården har seriens bästa lag på pappret och ska bara fixa detta. Stockholmarnas största motståndare är de själva. Vid lite motgång i början kan det låsa sig rejält i huvudena hos Djurgården-spelarna. Men visst ska man fixa nytt kontrakt. 

Tyvärr Timrå. Det finns för stora brister i lagets spel. Dessutom är självförtroendet i laget efter mängder med förluster i elitserien långt ifrån topp.

Rögle, Örebro och Bofors kommer säkert att ställa till det för elitserie-klubbarna i någon match. Men sett över tio matcher ska dessa tre lag sluta på den nedre halvan. 

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0