Imponerad av Färjestad

Såg första och andra perioden av den första kvartsfinalen mellan Hv71-Färjestad. Karlstad-laget vann klart med 1-4 efter en imponerande bortamatch.

Färjestad lät HV föra spelet, spelade tight bakåt och högg blixtsnabbt då Hv71 slarvade. Rickard Wallin är en riktig slutspelsveteran och det är ingen slump att Färjestads-kaptenen kliver fram och gör två mål idag.

Det ska bli intressant att se hur HV svarar på detta nederlag i nästa match på tisdag i Karlstad. Vinner Färjestad då så ser det riktigt tufft ut för Ulf Dahléns gäng.

***

Såg tredje perioden av den andra kvartsfinalen mellan Brynäs-Frölunda, en match som Brynäs vann med 3-1.

Jag tippade Frölunda vidare till semifinal med 4-2 i matcher inför matchserien, och efter den här matchen är jag, trots resultatet, ännu mer övertygad om att Frölunda kommer vinna det här.

Frölunda matchade bort Silfverberg och grabbarna på ett otroligt bra sätt, och det var bara en omutlig Johan Holmqvist i Brynäs-kassen som såg till att första ronden gick till Gävle.

Frölunda spelar en bättre slutspelshockey än Brynäs och det kommer segra i längden tror jag. Nu väntar match på tisdag i Scandinavium, och räkna med att det kommer smälla ännu mer där. Som Frölunda spelade idag så är jag säker på att man kommer knipa en match i Läkerol Arena.

***

En period kvar av skåne-derbyt mellan Malmö och Rögle i för-kvalserien. 4-2 till Malmö inför sista tjugo. Dramatiskt.

***

NHL-hockey senare ikväll, också kvartsfinal två mellan Modo-Skellefteå och AIK-Luleå imorgon. Mycket hockey som det ska vara.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0