Blytunga poäng i dramatisk historia

Jösses vilken hockeykväll. Efter två perioder såg det nattsvart ut för Luleå Hockey och oss anhängare till laget. Underläge med 2-0 borta mot Leksand samtidigt som Brynäs hade 0-0 borta mot Skellefteå och Modo var i målmässigt övertag på Hovet.
 
Sedan hände något. Luleå kommer ikapp och kvitterar när Per Savilahti-Nagander bombar in 2-2 med bara 33 sekunder kvar av tredjeperioden. Sedan avgör Per Ledin i förlängningen med ett klassiskt "Ledda-mål" när han trycker in pucken över mållinjen. 
 
Djurgården besegrar Modo efter straffar och Skellefteå slår Brynäs med 2-1. Helt plötsligt blev detta en rätt bra hockeykväll för oss med klubbsympatier hos SHL:s nordligaste lag. 
 
Två blytunga poäng till Norrbotten i denna match som var så ofantligt viktig i kampen om att hålla Leksand och Modo på avstånd bakom sig, samt att inte tappa allt för mycket mark uppåt till topp sex.
 
Hade Leksand tagit tre poäng, vilket man var ytterst nära att göra, hade Luleå i högsta grad varit indraget i striden runt nedflyttningsstrecket. Nu skiljer det sju poäng ner till elfteplatsen, och kan Luleå dessutom ta lagets sjätte raka seger och besegra Hv71 på lördag i Delfinen, kan ändå LHF andas ut en aning under uppehållet. 
 
Det såg sådär ut idag. Stundtals fantastiskt anfallsspel men förtvivlat svårt att göra mål. Stundtals bedrövligt försvarsspel där markeringsspelet fortfarande visar upp tydliga brister. 
 
Men, vi ska vara glada ikväll. För återigen, detta var en extremt viktig seger! Poängmässigt visst, men även för moralen och självförtroendet i laget. Luleåspelarna får känna att det faktiskt går att komma igen i underläge 2-0 och att få kvittera så sent in på slutet och sedan knipa extrapoängen på bortais.
 
Detta kommer stärka den, enligt mig, redan oerhört starka lagmoralen i årets upplaga av Luleå Hockey.
Riktigt bra.
 
Jag hoppas att man kan rida på avslutningen från kvällens match in till lördagens drabbning mot Hv71. Sista omgången innan juluppehållet och visst skulle det vara fantastiskt om Luleå Hockey kunde gå på julledighet med en sjätte raka seger i bagaget?!
 
 
// Berra 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0