Vilken bragd av Piteå - kvalserien nästa!

Piteå Hockey fortsätter att skrälla och chocka i playoff-spelet. I onsdags förlorade man hemma mot Sundsvall, ett lag som verkligen inte är något blåbärsgäng. Med 1-0 i matcher till Sundsvall kändes saken klar när det i helgen väntade två matcher på Sundsvalls hemmaplan.
 
Men Piteå knöt nävarna och gick ut och körde av bara den. Efter en 1-2-seger i fredags följde PHC upp det med en 2-5-triumf idag i den avgörande tredje matchen.
 
Enormt häftigt och en sjukt stark prestation av Piteå Hockey som i och med dessa tre playoff-segrar (Sollefteå 2-0 i matcher, Åkers 2-0 i matcher och nu Sundsvall 2-1 i matcher) är klara för kvalserien till Hockeyallsvenskan.
 
Ett långsiktigt tänk och ett stort tålamod inom föreningen har börjat ge fina resultat. Som jag brukar påpeka här i bloggen - kontinuitet är oerhört viktigt.
 
Imorgon sätts spelschemat till kvalserien. Jag hoppas verkligen att Piteåborna sluter upp bakom laget och fyller LF Arena de matcher som väntar nu. Det är dessa röd-vita hjältar värda.
 
Piteås chanser då? Minimala. Man SKA bara inte ha något att göra med toppstriden i kvalserien om man ser till respektive lags spelarmaterial, men Piteå har varit uträknade förr denna säsong och är inne i en riktig framgångs-bubbla just nu.
 
Visst kommer det bli oerhört tufft för Piteå, men jag både hoppas och tror att Piteå kan skaka om många lag i kvalet, framför allt i sin hemmaborg LF Arena.
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0