Tre kvartsfinaler - en lekstuga

God morgon. Vi är framme vid dag 5 i SM-slutspelet och det är dags för de två första tredje-matcherna i eftermiddag. Slutspelet 2013 har hittills levt upp till förväntningarna och det är redan på väg att bli ett av de mest innehållsrika och häftigaste slutspel vi haft på många år.
 
Tre kvartsfinaler är nämligen på väg att redan i de första matcherna nå deras absoluta kokpunkt. Jag tänkte gå igenom läget i dessa tre matchserier.
 
Färjestad-Modo (2-0 i matcher, match tre idag i Karlstad)
Kommentar: Modo krigade tappert och hade länge Färjestad på kroken i torsdags i Fjällräven Center. Färjestad reste sig och lyckades vinna en grinig match två. Det är enorm fördel FBK nu och det är helt klart en MÅSTE-MATCH för Modo i eftermiddag. Kan Modo knipa en seger i Löfbergs Lila Arena? Jag tror det.
 
Luleå-Frölunda (1-1 i matcher, match tre imorgon söndag i Luleå)
Kommentar: Den här matchserien var fysisk och het redan från start. Den har inte blivit mindre het precis efter Vihkos och Lundqvists ageranden i match ett. Gårdagens fight i Scandinavium var riktig irriterad. Vihko hade en visselorkan efter sig och blev tacklad av Frölunda-spelare när han var utan hjälm. I slutet av första perioden tömde lagen sina bänkar och alla på isen slogs. Fredrik Svensson gav i denna röra Tömmernes en lektion i boxning. Detta var bara lite av allt som hände i denna fight. Det finns helt klart potential i match tre som spelas i Coop Arena imorgon. Den kommer bli riktigt sevärd. Självklart kommer undertecknad att vara på plats.
 
Hv71-Linköping (1-1 i matcher, match tre imorgon söndag i Jönköping)
Kommentar: Denna derbyserie håller på att urarta totalt. Fula överfall och det har börjat bli riktigt infekterat mellan dessa klubbar. Vi har då ska ni komma ihåg, bara spelat två matcher. Senaste snackisen är Jämtins fula tilltagande igår där det nu står klart att nummer 91 inte kommer få någon vidare avstängning. Lee Gorens kommentar: "Jag vill spöa skiten ur honom." Ja ni ser ju själva, match tre i Jönköping imorgon kommer bli hyperintressant. 
 
Det var de tre kvartsfinalerna. Sedan återstår det en lekstuga där Skellefteå går på halvfart och ändå utklassar Brynäs match efter match. Match tre spelas i eftermiddag i Kraft Arena men jag tror nog att det bara är Skellefteå- och Brynässupportrar som kommer kika på denna match. 
 
Vi som vill kika på het slutspelshockey kommer sitta bänkade i eftermiddag när pucken släpps i Karlstad.
 
Jag sa det igår och jag säger det igen. Ut med Brynäs ur slutspelet NU!
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0