Oerhört viktig seger

Luleå Hockey gjorde det som krävdes ikväll och besegrade Frölunda med 4-1. Därmed har norrbottningarna 3-2 i matcher och chans att slå ut Frölunda i Scandinavium på lördag.
 
Min känsla är dock att detta kommer gå till sju matcher, men jag hoppas innerligt att jag har fel.
 
Kvällens seger var odiskutabel. Även om Frölunda gjorde sin bästa bortamatch i Coop Arena i denna matchserie så skulle allt annat än Luleå-vinst ha varit en rejäl stöld.
 
Jonas Rönnqvist stuvade om rejält i kedjorna inför kvällens match eftersom Mika Pyörälä var magsjuk. Det såg riktigt bra ut i samtliga formationer. 
 
Karl Fabricius gjorde återigen en kanonmatch och fungerade strålande ihop med Niklas Olausson och Toni Koivisto.
 
Vihko, Fogström och Cehlarik, den återförenade succé-kedjan levererade direkt då Cehlarik kunde ge Luleå ledningen med 1-0 i den första perioden.
 
Anton Hedman var tillbaka, och som det märktes. Tacklade allt som rördes och "the big twenty-five" sprider oerhört med energi till resten av laget. Helt klart en nyckelspelare för Luleå.
 
Linus Persson noterades för två mål ikväll och var en fröjd för ögat att beskåda. Linus växer för varje match som går och är påväg att bli en riktig slutspelsjoker för Luleå Hockey. 
 
Johan Gustafsson kom upp och visade prov på fint målvaktsspel. Skönt. Dock tycker jag fortfarande att han inte riktigt sprider det där lugnet i egen zon som han normalt sett brukar göra. 
 
Nu väntar alltså match sex i Scandinavium på lördag. Blir intressant att se om Luleå kan stänga matchserien då eller om vi får en måndagsrysare i Coop Arena då en eventuell match sju kommer spelas i Luleå på måndagkväll.
 
***
 
Till sist några ord om Linköping. Ruskigt starkt att slå ut Hv71 med 4-1 i matcher och att vinna ikväll med hela 1-6(!) på bortais. Helt galet. 
 
Oavsett hur kvartsfinalen mot Frölunda slutar känns det som att Luleå gjorde rätt som inte valde Linköping. Jag är otroligt imponerad av Roger Melin som fortsätter att skörda framgångar i slutspel efter slutspel.
 
Melins AIK lyckades inte slå ut Skellefteå i semifinalen ifjol. Om Luleå slår ut Frölunda blir det Skellefteå-Linköping i semifinal i år. Kan Melin lyckas med sitt LHC i då?
 
Ja det skulle inte bli någon enkel resa för Skellefteå, men visst är laget från Västerbotten ändå stora final-favoriter i en sådan eventuell semifinal. 
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0