Magisk stämning och 2-1 i matcher

Luleå var betydligt bättre än Frölunda ikväll och vann rättvist kvällens tredje kvartsfinal med 3-1. Därmed leder norrbottningarna med 2-1 i matcher inför match fyra som spelas på tisdag i Scandinavium. 
 
Slutspel i Coop Arena är något utöver det vanliga och någonting som varenda människa, oavsett klubbsympatier, borde få uppleva. Idag var det återigen ett sjugalet tryck på sittplats-publiken och en röststark, gigantisk klack som i vanlig ordning höll igång matchen igenom.
 
Jag förstår att Frölunda-spelarna inte trivs och har svårt att hålla känslorna under kontroll i denna kokande röda gryta som Coop Arena har varit de senaste matcherna. 
 
Matchen då? Luleå visade upp ett fint powerplay-spel och eftersom Frölunda drog på sig ofantligt mycket korkade utvisningar under hela matchen så hamnade gästerna ständigt på efterkälken. 
 
Luleå gjorde alla sina tre mål i powerplay där Linus Klasen var kung. Klasen styrde och ställde som han ville och kvitterade ut ett facit på 1+2 i poäng efter matchen. 
 
I övrigt ska Karl Fabricius ha enormt med cred för en otroligt bra match. "Fabbe" gör aldrig dåliga matcher, men idag var han helt outstanding. Målskytt dessutom då han gjorde 1-0.
 
Ja det var nog säsongens bästa insats som vi fick bevittna från nummer fjorton i afton.
 
Till sist: Joonas Vihko fick mottagande som en kung från hemmapubliken och det öronbedövande jublet visste inga gränser när finnen presenterades under hemmalagets Line-up.
 
Joel Lundqvist buades, som väntat, ut av hela arenan ett flertal gånger under matchen. Helt klart har lagen en spelare vardera som inte är särskilt populära hos motståndar-publiken.
 
Sen har ju Frölunda Dick "hej jag gillar strips och beasås" Axelsson också. Han är dock bara skrattretande.
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0