Inför sista omgången

Nu är jag tillbaka efter en del ledighet och lite annat smått och gott. Brynäs knep efter viss dramatik åttonde och sista slutspelsplatsen då man besegrade AIK igår på Hovet med 0-1. Därmed har vi samtliga åtta slutspelslag 2013 klara.
 
Det blev också klart att Timrå kommer få kvala tillsammans med Rögle och att Växjö och AIK tar semester på tisdagkväll.
 
Något som däremot inte är klart är läget uppe i toppen där det fortfarande är öppet kring placeringarna fyra, tre och två.
 
Det är Luleå, Hv71 och Färjestad som kommer göra upp om dessa placeringar i den sista omgången på tisdag. Då möts Luleå och Hv71 i Coop Arena och Färjestad möter Rögle.
 
Luleå och Färjestad har samma poäng och samma målskillnad inför dessa matcher, det betyder att Luleå måste vinna med mer mål mot HV än vad Färjestad vinner med mot Rögle - då kniper LHF andraplatsen.
 
Chansen finns såklart för Luleå, men jag har svårt att se Färjestad missa det här läget att komma tvåa i grundserien. Men det ska självklart spelas om det och allt kan hända.
 
Personligen tycker jag självklart att Luleå ska gå för andraplatsen och göra det man kan, att besegra HV, sen får vi se hur långt det räcker.
 
Jag tycker dock att man ska vara smarta, vilket man lär vara. Är det några spelare som har några små-skavanker eller är lite slitna, vila då dessa. Det är bättre att vara hela och kunna spela i slutspelet än att offra och riskera något för någon placering. Det är ändå i slutspelet som allt ska avgöras.
 
På tisdag spelas alltså sista omgången, och det är bara Luleå-Hv71 och Rögle-Färjestad som gäller något. Det blir en intressant kväll och på tisdagkvällen, direkt efter att omgång 55 är avslutad, väljer alltså topp-lagen sina kvartsfinalmotståndare i C-More.
 
Missa inte det!
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0