Inför Luleå-Hv71

Ikväll är det så dags för omgång 55. Luleå kommer att ställa upp med sex juniorer ikväll, ett beslut som jag gillar skarpt. Man sänder signaler ner i ungdomslagen att det finns möjlighet att få komma upp och spela i A-laget, trots att det inte är någon betydelselös match ikväll.
 
Luleå gör helt rätt i att vila en del spelare som hade kunnat köra för fullt och spela om det hade varit vinna eller försvinna-läge på matchen.
 
Nu är man istället kyliga, vilar viktiga nyckelspelare och chansar inte. Ett tecken på att Jonas Rönnqvist har lärt sig en hel del från fjolåret. Det är inte nu man ska tömma sig, det är i slutspelet.
 
Smart.
 
Så här ställer Luleå upp ikväll:
 

Målvakt: Johan Gustafsson (David Rautio)

 

Första femman: Johan Fransson, Pavel Skrbek-Toni Koivisto, Niklas Olausson, Jens Jakobs

 

Andra femman: Fredrik Svensson, Robin Jonsson-Karl Fabricius, Sami Sandell, Mika Pyörälä

 

Tredje femman: Dean Kukan, Marcus Oskarsson-Joonas Vihko, Niklas Fogström, Peter Cehlarik

 

Fjärde femman: Markus Magnusson, Gustaf Burström-Johan Porsberger (bild ovan), Daniel Mannberg, Linus Persson

 

De som inte spelar är alltså: Chris Abbott, Cam Abbott, Jan Sandström, Daniel Gunnarsson, Lukas Kilström, Linus Klasen och Anton Hedman.

 

Jag tror att Färjestad kommer vinna mot Rögle rätt enkelt och ta andraplatsen, men Luleå har stora chanser att vinna mot Hv71 ikväll och därmed bli trea.

 

Jag kommer vara på plats i Coop Arena ikväll så kommentarer om kvartsfinalerna kommer komma in ganska sent här på bloggen under kvällen.

 

Vad jag tror? Luleå vinner ikväll, men Färjestad vinner med mer mål mot Rögle. Luleå slutar trea i grundserien och kommer möta Linköping i kvartsfinal.

 

// Berra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0