Frölunda sket ner sig

Ja det blev sannerligen fullt ös från första nedsläpp, som det så ofta brukar vara när det vankas slutspelshockey i Coop Arena. Luleå vann med 5-2 och tog därmed greppet om denna kvartsfinal med 1-0 i matcher. 
 
En elektrisk, ja en nästan sjukt högljudd atmosfär bar fram Luleå under matchinledningen och det dröjde inte ens en minut innan Frölunda hade skitit ner sig och Sami Sandell hade gjort 1-0. 
 
Hemmapubliken var fullständigt i trans och Frölunda-spelarna verkade inte ha klivit av planet ännu. Det håller inte om man vill vara med i en slutspelsmatch. 
 
Matchen var inte speciellt välspelad, men det doftade slutspel långa vägar om denna fight. Det var känslor, fysiskt spel och mycket närkamper. Allt en slutspelsmatch bör innehålla.
 
Lite noteringar från kvällen:
 
Kul för Linus Klasen att få spräcka slutspelsnollan direkt. 
 
Johan Fransson förtjänar hyllningar, riktigt bra idag. Liksom giganten Pavel Skrbek. Man ser redan nu att tjecken kommer bli oerhört viktig för Luleås defensiv framöver i detta slutspel. 
 
Anton Hedman. Kommentarer överflödiga.
 
Joonas Vihkos tackling var inte jättesnygg och det kändes rätt med utvisning på den. Onödigt att Vihko håller på och gör gråtgester mot Frölundas bås efteråt när Per-Johan Axelsson ligger ner på isen. 
 
Att Vihko sedan fick strö salt i såren hos Frölunda och sätta 5-2 i tom kasse kommer bara tända Göteborgs-laget ännu mer. Det blir kul på fredag.
 
Sami Sandell utgick med en befarad hjärnskakning. Tråkigt för finnen som gjorde en riktigt bra match fram till incidenten med Joel Lundqvist. 
 
Dick Axelsson borde ödsla mer energi åt att spela hockey. Ikväll brydde han sig mest om att göra olika gester mot Luleå-klacken då tjockis-ramsorna om Dick ekade i arenan.
 
Att Dick håller på och bryr sig och uppmärksammar det är ett tecken på att han tar åt sig och att han är väldigt lättretad. Och nej, jag tror inte precis att det kommer bli mindre Dick-hånande på söndag i match tre.
 
Johan Gustafsson gjorde en ordentlig tabbe på Frölundas 1-1-mål. Efter det spelade han okej, men spred inte det där lugnet som han brukar.
 
Jag känner mig kluven kring frågan om vem som ska stå på fredag i Scandinavium. Det kan vara rätt att kasta in Rautio tidigt och ge honom en match. Samtidigt har "JG" något extra som man har sett att han kan plocka fram när det gäller. 
 
Jag tror ändå att vi får se David Rautio i Luleå-kassen på fredagkväll. 
 
Att Niklas Olausson försvinner när det blir tighta och intensiva stämmer inte. Inte ikväll i allafall. Hans framspelningar till 1-0 och 2-1 höll högsta klass.
 
Nu är det bara att ladda om inför match två i Scandinavium på fredag. Ojojoj.
 
Till sist. Kvällens skönaste ramsa: "DJUURGÅRN SER VI ALDRIG MER!"
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0