En riktig påsksmällare

Nu är jag tillbaka på bloggen efter några underbara dagar med skoter, fantastiskt väder, korvgrillning och självklart en hel del slutspelshockey.
 
Igår när jag satt och tittade på semifinal 2 mellan Linköping och Skellefteå tänkte jag att waow, detta är årets hittills bästa slutspelsmatch. Hur länge kommer det dröja tills dess att vi får se något ännu bättre?
 
Svaret: Inte ens 24 timmar.
 
Dagens semifinal i Coop Arena var en riktig påsksmällare som redan hyllas ute i vårat avlånga land som "årets bästa match". Ja ni läste rätt, Luleå Hockey har i eftermiddag deltagit i en av de mest sevärda matcherna denna säsong, och på vilket sätt också.
 
Färjestad kom ut betydligt bättre och hetare än i fredags och tog även ledningen. Men efter Cam Abbotts kvittering till 1-1 var det Luleå för hela slanten som till sist kunde vinna med komfortabla 5-2 efter att Mika Pyörälä punkterat matchen i tom kasse.
 
Ännu ett styrkebesked av Luleå Hockey som visar att man är att räkna med i årets slutspel och i kampen om ett SM-Guld. 2-0 i matcher till Luleå och nu är Färjestad piskade att vinna i Karlstad på tisdag, annars kommer detta vara över på torsdagkväll i Coop Arena.
 
Kvällens match bjöd på riktigt fysiskt spel då Färjestad helt klart hade det som taktik att smälla på mot Luleåspelarna och få dem ur balans. Det var därför skönt och tryggt att se hur hemmalaget klarade av att stå emot och trycka tillbaka ordentligt.
 
Inte som i fjol mot AIK då man vek ner sig för minsta lilla tackling. Men så är också likheterna mellan fjolårets slutspels-Luleå och årets slutspels-Luleå väldigt få. 
 
I år finns det tyngd, dynamit, pucktrollare och avslutare av yttersta klass. Färjestad ska vara ruskigt bra i de kommande matcherna om man ska vända på detta. 
 
Anton Hedman, Linus Klasen, Johan Fransson, Janne Sandström, bröderna Abbott, Lukas Kilström, Daniel Mannberg och många fler i Luleå gjorde sina bästa insatser denna säsong. 
 
Stämningen i hallen var enorm ikväll, ja förmodligen säsongs-bästa. Jag hade gåshud sista sex minuterna av tredje perioden. Vilken elektrisk stämning det var i hallen, under hela matchen. 
 
Färjestad har hjälp av sin sjätte utespelare i Karlstad, men man kan helt klart slå fast att Luleå bärs fram av en hel extra, dånande förstafemma match efter match i Coop Arena.
 
Otroligt mäktigt.
 
***
 
Till sist. Grattis till Örebro och Leksand. Ni är tillbaka i elitserien. Framför allt ska det bli skoj att se Leksand i Coop Arena till hösten.
 
Nog om det. Imorgon väntar match tre i Skellefteå mellan SAIK och Linköping. 1-1 i matcher och såklart en HYPERVIKTIG match imorgon i Kraft Arena. 
 
Waow.
 
***
 
Glöm inte - B.S.T.L!
 
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0