Två poäng i sömnig match

Luleå Hockey besegrade Linköping borta ikväll med 2-3 efter förlängning. Luleå tog ledningen genom Jan Sandström i period ett, men gjorde i övrigt en riktigt usel bortamatch då man knappt skapade några farligheter alls.

Linköping tog över och kunde vända på matchen i andra perioden.

Det var därför riktigt starkt av Luleå att kunna kvittera genom Toni Koivisto med ungefär två och en halv minut kvar. I övertidsspelet avgjorde Pavel Skrbek och fixade två poäng till Luleå.

Men förutom just två poäng tycker jag inte Luleå ska ta med sig så mycket från den här matchen. Det var ganska lojt mellan varven och inte speciellt fartfyllt. Därför är det en enorm styrka att hitta ett sätt att vinna matchen på.

Luleå är fortfarande obesegrade.

***

Kvällens i särklass galnaste match utspelade sig i Scandinavium där Frölunda vände underläge 3-6 i tredje perioden till seger med 7-6 efter förlängning.