Styrkebesked av Luleå

Luleå vann igår säsongens första derby mot Skellefteå med 3-2. Hemmalaget låg under med 1-2 men vände i tredje perioden till seger. Jens Jakobs blev matchhjälte genom att sätta 3-2-målet i sin första elitseriematch inför sin nya hemmapublik mot just ärkerivalerna Skellefteå.

En solskenshistoria i sig.

Annars såg det länge dåligt ut för Luleå som drog på sig många onödiga utvisningar och fick tillbringa mycket tid i boxplay. Men när lagen väl spelade fem mot fem var Luleå snäppet bättre. Efter mängder med utvisningar i första och andra perioden, tog domarna ett steg tillbaka i tredje och lät spelarna göra upp om poängen.

Helt klart något som gynnade Luleå såhär i efterhand.

Anton Hedman behövde inte lång tid på sig innan han blev en ny publikfavorit i Coop Arena. Han gjorde mål, körde över Joacim Ericsson och satte in en klockren tackling på Pontus Petterström.

Tyvärr ådrog sig Pontus en hjärnskakning vilket givetvis var olyckligt.

Även Linus Klasen fick utgå med hjärnskakning efter en riktigt ful grej av Joakim Lindström. Jocke fick två minuter för boarding men jag tycker nästan han borde fått mer än så.

Det första derbyt kommer helt klart att bli ihågkommet som ett laddat, känslosamt och hett derby. Det kändes som en slutspelsfight där ute, och det är så det ska kännas när dessa två topplag möts.

Abbott-bröderna var grymt bra och bidrog nästan alltid till farligheter offensivt. Men det är nästan en självklarhet.