Seger i Ängelholm

Luleå dominerade två perioder fullständigt och borde haft mer än en 1-2-ledning inför tredje. Nu räckte det ändå till seger då det blev vinst med 1-3 borta mot Rögle och en stabil start på säsongen.

Luleå tog ledningen genom Kim Hirschovits. Men Rögle spretade emot och kunde kvittera senare i samma period.

I andra perioden höjde Luleå farten och Rögle hade stora problem med att hänga med. Det gav också utdelning. Pavel Skrbek vallade smart pucken i sargen som studsade in framför mål där Joonas Vihko kunde stå och raka in 1-2 pucken.

I tredje perioden bombarderade Rögle Johan Gustafsson i Luleå-målet men gästerna lyckades hålla undan. Istället kunde Cam Abbott hitta Kim Hirschovits som fastställde slutresultatet 1-3 i tom kasse.

En bra premiär då Luleå visade upp sitt breda register i anfallsväg även om det borde ha blivit något mer mål framåt. I övrigt förtjänar Niklas Olausson, Pavel Skrbek, Kim Hirschovits och Linus Klasen extra beröm.

Nu är det bara att ladda om batterierna inför lördagens derby mot Skellefteå. Snacka om att det kommer bli drag i Coop Arena.

***

Skellefteå krossade Modo ikväll med hela 5-1. Oscar Möller ska ha varit riktigt bra då han gjorde tre mål bland annat.