Pulsen börjar stiga

Det är nu mindre än två dygn tills dess att elitserien 2012/2013 sparkas igång. Full omgång på torsdagkväll och jag riktigt känner hur den där speciella hockey-pirriga känslan i kroppen börjar komma tillbaka mer och mer ju närmare premiären vi kommer.
 
Luleå Hockey inleder alltså borta mot Rögle. Norrbottningarna har inte förlorat en match sedan den femtonde augusti och många tänker att nu ska dom där nykomlingarna mosas utan större problem.
 
Jag tror inte det blir så lätt.
 
Minns hemmapremiären ifjol mot Växjö, det skulle bli tre enkla poäng och en mjukstart på serien. Luleå kom ut klart bäst, men började sedan slappna av och vips stod hemmalaget där med en straff-torsk i ryggen.
 
I år får man alltså återigen möta nykomlingen i premiären. Jag hoppas att de spelare som var med ifjol har dragit lärdom av det och nu ser till att detta inte kommer att inträffa på torsdag.
 
För att börja mot nykomlingarna Rögle på bortais i ett utsålt och kokande Lindab Arena är verkligen ingen dröm-premiär. Luleå kommer behöva presetra på absoluta max för att vinna. Skåningarna kommer, som nykomlingar alltid gör, gå på adrenalin första 7-8 omgångarna.
 
Men om Luleå bara visar upp samma spel som under försäsongen och samma slagkraftiga bredd på forwardssidan så ska det kunna bli tre poäng på torsdag, och dessutom ett bra genrep inför derbyt mot Skellefteå på lördag.
 
// Berra
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0