Sköna tre poäng i Ängelholm

Äntligen tre poäng igen. Luleå nollade Rögle på poäng för tredje gången denna säsong. Starkt.
 
Luleå var spelmässigt flera nivåer bättre än hemmalaget, men ineffektiviteten och skärpan i avsluten kan fortfarande bli mycket bättre.
 
Ni som följer bloggen och mig personligen på Twitter vet vad jag tycker om Daniel Gunnarsson i egen zon. Ikväll var han riktigt stabil, och att han får göra mål är såklart väldigt roligt och bra.
 
Både för självförtroendet och för laget.
 
Daniel är en offensiv back som ska producera. I kvällens match är det dessutom Gunnarssons beslut om att följa med upp i anfallet som gör att Pyörälä kan servera sin fenomenala passning till Luleå-backen som snyggt kan sätta 0-1.
 
Rögle kämpade och slet och skapade några heta chanser. Johan Gustafsson spelade riktigt bra i målet. Skönt för "JG" att Rögles kvitteringsmål, som var en klar tabbe från Gustafsson, inte kostade några poäng.
 
För det skulle komma ett avgörande. Niklas Olausson har varit osynlig och rent sagt dålig de senaste matcherna. Då är det så typiskt "Olle" att helt plötlsigt dyka upp med en genialisk "bakom-ryggen-passning" till Koivisto med cirka två minuter kvar av matchen. Avslutet från finländaren var det inte heller något fel på - rätt upp i krysset. 
 
Hoppas att detta var vändningen, dels för Olausson och Koivisto men också för resten av laget. Luleå spelar bra och skapar massor med lägen, det gäller bara att sätta chanserna. Förhoppningsvis kan puckarna, i och med kvällens seger, börja trilla in lite lättare nu så småningom.
 
Avslutningsvis. Johan Fransson hade en andra-assist på det avgörande 1-2-målet ikväll och gjorde därmed sin första poäng denna säsong. Att det skulle dröja tjugofem omgångar är bara komiskt. "Frallan" har blivit grymt stabil i egen zon, hoppas att han kontinuerligt kan börja producera framåt nu.
 
// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0