Gött med två poäng!

Luleås straffseger mot Frölunda ikväll med 1-2 avslutade en fantastisk bortaturné där Luleå Hockey plockade åtta av tolv poäng på fyra bortamatcher. Man tappade alltså endast fyra poäng.

Ruskigt starkt.

Luleå gjorde en okej insats ikväll, stundtals väldigt bra, stundtals inte lika bra. 1-1 efter sextio minuter kändes rättvist, och när det kommer till straffläggning brukar det ju sluta med Luleå-seger.

Så även denna gång. Linus Klasen bjöd på en vacker delikatess och säkrade, som enda målskytt i straffläggningen, bonuspoängen till Norrbotten.

Johan Gustafsson var mycket bra i målet. Intressant att se vem som står på lördag då Rögle gästar Coop Arena för den sista elitserieomgången innan Karjala Cup-uppehållet.

***

Skellefteå hade islossning ikväll borta mot AIK då västerbottningarna gjorde hela fem(!) mål i den tredje perioden och vann med 0-5. Imponerande.

Skellefteå möter Hv71 på hemmais på lördag.