Will they be Kings tonight?

Ja det är vad allt handlar om inför nattens match fyra i Los Angeles. Kommer väst-laget Los Angeles Kings att bli kungar inatt, och därmed vinna klubbens första Stanley Cup?

Ifjol hade vi en lång och klassisk finalserie mellan Vancouver och Boston som fick avgöras i en game seven i hockeyns hemland Kanada. Det var fantastiska matcher och underbar underhållning över sju matcher.

I årets final har det inte varit något fel på ishockeyn, men den riktiga dramatiken har inte kommit upp på samma nivå som under förra årets finalserie. Kings är helt enkelt för bra.

Stanley Cup-slutspelet är inte bara världens häftigaste slutspel, nej det är häftigt därför att det också är världens mest oförutsägbara slutspel.

Det är varje år fruktansvärt svårtippat, och i princip varenda år kommer det ett skräll-lag som placerat sig långt ner på topp åtta i grundserien och går långt i slutspelet.

För två år sedan hade vi åttonde-placerade Philadelphia Flyers i final mot Chicago, och i år har vi alltså lag sex från öst (Devils) mot lag åtta från väst (Kings).

Jag höjde ett varningens finger för Devils redan innan slutspelet, med all rätt bevisligen. Men att Los Angeles skulle gå så här långt och så här extremt bra, det hade jag aldrig kunnat tro.

Hur som helst, inatt kan det alltså avgöras. Kings kan ta hem Stanley Cup utan att ha förlorat en enda bortamatch under hela slutspelet. Vilken bedrift det skulle vara.

Om några timmar drar match fyra igång.

History will be made.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0