Klart med matchtröjorna

Efter mycket spekulationer och artiklar åt höger och vänster angående hur Luleå Hockeys matchställ kommer att se ut kommande säsong, är det äntligen klart. Lösningen blev en kompromiss och så här blir det:

(Saxat från NSD:s artikel)

1. Luleå ska ta tillbaka det gamla björnmärket och låta den ta plats på bröstet på tre av klubbens matchställ: Det röda, det svarta och det vita.

2. På de tröjorna kommer stålmannenmärket att sitta på axeln.

3. Dessutom kommer Luleå ta fram en ny matchtröja. Den ska vara gul och kommer att ha stålmannenmärket tryckt på bröstet.

4. Den gula tröjan kommer att användas på två hemmamatcher och tio bortamatcher. Tanken här är att Luleås supportrar runt om i landet ska kunna gå till en arena och få se den specialframtagna matchtröjan. Däremot kommer den gula tröjan inte att användas på bortaplan mot Skellefteå. Anledningen är att lagens tröjor då skulle vara för snarlika.

***

Alla nöjda och glada. Personligen tycker jag att detta verkar som en sund lösning. Den "gamla" björnen kommer tillbaka vilket jag tycker är bra.

Luleå Hockey har sedan början av 90-talet profilerat sig med björnar som kännetecknar Norrbotten, landskapet Luleå ligger i, på ett bra sätt.

Man har, enligt opartiska och andra lags supportrar, Sveriges bästa matcharrangemang med björngapet som spelarna kommer ut från här laget äntrar isen.

Vanligtvis gillar jag inte när lag använder djur i sina logotyper, men i det här fallet skulle det på ett sätt kännas konstigt att gå tillbaka till "stålmannen-loggan" och därmed fimpa björngapet.

Nu blir det en lösning där både stålmannen och den gamla björnen är tillbaka.

Men framför allt, det bästa - bjärven är död!

// Berra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0