Silly Season del 10 - Skellefteå AIK

I del 10 har det blivit dags för elitseriens näst nordligaste lag, nämligen Skellefteå AIK. Laget har varit i SM-final två år i rad och förlorat båda gångerna. Blir det tredje gången gillt i år för västerbottens-klubben?
 
Nyförvärv
Markus Svensson, målvakt, AIK
Pontus Petterström, forward, Linköping

 

Utvecklingskontrakt:
Stefan Steen, målvakt
Viktor Arvidsson, forward
Sebastian Selin, forward

Förluster

Andreas Hadelöv, målvakt
Hannu Pikkarainen, back
Petter Granberg, back, Toronto Maple Leafs
Fredrik Hynning, forward, AIK
Marcus Sörensen, forward, Djurgården
Christian Söderström, forward, Timrå
Anders Söderberg, forward
Oscar Lindberg, forward, New York Rangers

 

Kommentar: Skellefteå är ett lag som verkligen har hållit en låg profil under silly season. Snart mitten på juli och endast TVÅ nyförvärv, det måste vara något slags rekord. Men jag förstår sportchefen Lasse Johansson. Klubben har fått behålla i princip allt som man vill behålla, man har kvar stommen i laget och jag tror att man känner sig rätt nöjda med det.

 

Det är fortfarande osäkert kring om Bellemare och Holloway stannar, så visst tror jag Lasse sitter med en reservplan om någon av dessa skulle lämna. Nu tror jag att båda kommer stanna, men man kan aldrig vara säker. Någon ytterligare värvning kommer med största sannolikhet att komma in hur som helst. Mycket talar för att det blir en center, men det är mest önskemål som man har hört från supportrar.

 

Oavsett hur det blir med värvningar så kan man konstatera en sak. Med truppen så som den ser ut idag, kommer Skellefteå absolut bli ett lag att räkna med även denna säsong.

 

Imorgon kommer den näst sista delen. Då är det dags för Timrå IK att granskas.

 

// Berra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0