Tillbaka på hemmaplan

Så var jag hemma och nu ska bloggen efter både jul och nyår, kunna gå tillbaka till sitt normala igen.

Vi börjar med vad som hänt här i Sverige. Luleå hemmabesegrade Förjestad med 5-3 i onsdags och i fredags nollade man Djurgården på bortaplan, 0-3 skrevs siffrorna till.

Detta innebär att Luleå flåsar Skellefteå i nacken och att vi kommer få se ett riktigt häftigt trettondags-derby i Coop Arena på torsdag då serieledarna från Västerbotten gästar tabelltvåan Luleå.

Endast två poäng skiljer lagen åt, så det är helt klart upplagt för en riktigt spännande och intressant match på torsdag då serieledningen står på spel.

***

Sverige ångar på i J-VM. I natt stod man för en galen vändning mot Ryssland då man med underläge 0-3 inför sista perioden, vände och vann med 4-3 efter sudden death. Detta betyder att Sverige avancerar direkt till semifinal som vinnare av sin grupp.

Ni som missade denna redan klassiska vändning, får bita i det sura äpplet och lära sig att man aldrig kan räkna ut årets JVM-trupp.

Det ska bli ruskigt häftigt att se hur långt det här laget kan gå. Det finns en enorm moral i årets landslag som jag tror kan bära långt.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0