Sverige grejade guldet!

Mika Zibanejad överlistade väggen i det ryska målet. Efter tre mållösa perioder kunde Djurgårds-forwarden tillslut avgöra och skjuta guldet till Sverige.

31 års väntan är äntligen över. Sverige är världens bästa juniorlandslag i ishockey.

Att se Roger Rönnberg efter avgörandet sätter pricken över i:et för ett helt makalöst mästerskap. Sågad och ifrågasatt efter fjolårets semifinal-förlust, nu fick han stå där och jubla. Och som han jublade. Så fruktansvärt underbar idrott kan vara ibland.

Det här var du värd Roger. Det här var hela nationen värd!

Vilken moral i årets landslag. Vilka grabbar. Allt från frispråkige "pajasen" Wiliam Karlsson till blyga och försiktiga Petter Granberg.

Också sist, men absolut inte minst - Johan Gustafsson. I natt fick vi se att han kommer bli oerhört viktig för Luleå desto längre säsongen lider. I årets viktigaste match bestämde han sig för att spika igen totalt. Räddningen i slutminuten är redan nu en klassiker.

Hela den här matchen är en klassiker. Ni som missade den och valde sängen före final, kan gräma er resten av livet. I natt skrevs det historia, och det var Zibanejad som skrev sista raden - för den här gången.

Nu rullar jag strax söderut, och man kan inte ha fått en bättre start på denna resa. Ska njuta av varenda mil i bil nu. Det här guldet kommer smaka gott otroligt länge.

Men det finns en verklighet också. Imorgon väntar Modo borta för Luleå, och jag kommer som sagt vara på plats. Så det kan dröja innan det dyker upp något inlägg efter den matchen.

Till sist, återigen. Sverige har vunnit JVM-Guld.

Grattis!

// Berra


Kommentarer
Postat av: tobbe

FÖR ANDRA GÅNGEN

2012-01-06 @ 18:23:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0