Stabil seger mot AIK

Luleå Hockey klev in på isen i Coop Arena och gjorde en klockren match mot AIK. Br försvarsspel, tre mål framåt och strålande målvaktsspel av Johan Gustafsson.

Topi Jaakolas 1-0-mål var snyggt, men Toni Koivistos passning som friställde Topi höll minst lika hög klass som målet.

Det stod länge 1-0 och Johan Gustafsson såg gång på gång till att AIK inte lyckades få in någon puck, trots mycket snurr i Luleå-zonen.

Därför var det en enorm lättnad att se Jan Sandström prick-skjuta in 2-0 cirka åtta och en halv minut in i tredje perioden.

Även på detta mål hade Toni Koivisto assist, finländaren som såg ut att trivas i sin nya omgivning tillsammans med Niklas Olausson och Sami Sandell.

AIK fortsatte med sin desperata kvitteringsjakt, men ledningen kändes aldrig hotad då Luleå spelade av matchen på ett mycket bra sätt. Niklas Olausson kunde istället sätta 3-0 i tom kasse med sekunder kvar av matchen.

En bra hockeymatch som innehöll mycket kamp och intensitet. Ruskigt skönt med tre poäng, det kändes som ett måste för att Luleå fortfarande skulle haka på i toppstriden.

Nu väntar ny hemmamatch redan på måndag då Frölunda kommer på besök.