Luleå dominerade - Brynäs gjorde målen

Brynäs besegrade Luleå Hockey ikväll med 1-3. Inte rättvist, inte logiskt, men så är hockeyn ibland. Det gäller att sätta dit puckarna, och det gjorde Brynäs bäst ikväll.

Luleå vann skottstatistiken med 40-23 och var betydligt bättre än Gävle-laget i alla tre perioder. Därför är det extra surt att förlora. Eller som jag själv sammanfattade matchen i bussen på väg hem:

Luleå-Svedberg 1-3

Brynäs-keepern var fenomenalt bra idag. I de första två perioderna gjorde Luleå väldigt ofta honom extra bra. Det var lätta skott utifrån, utan någon som helst trafik framför mål.

I tredje skapade dock Luleå ett flertal riktigt heta målchanser där man hann tänka mål flera gånger, men Svedberg i kombination med ett ineffektivt hemmalag resulterade i noll poäng ikväll för Luleå.

Chris Abbott blev enda hemmamålskytt ikväll, en snygg styrning på Topi Jaakolas skott. Första kedjan såg för övrigt riktigt vass ut och skapade långa anfall i Brynäs zon mer än en gång.

I andra perioden drev Johan Harju på mål, han blev inknuffad i Svedberg och fick en cross-checking i nacken. Påföljd av detta: Två minuters utvisning på Johan Harju.

Katastrof.

Att sedan Brynäs utnyttjar det numerära överläget och gör 0-2 då det återstår mindre än 30 sekunder av andra perioden gör naturligtvis inte saken bättre.

Det är bara att glömma och gå vidare. Nu är det bara tre poäng som gäller mot Frölunda på lördag. Luleå måste så snabbt som möjligt komma tillbaka upp på vinnarspåret, och jag tror det blir islossning på lördag.