Koivisto glödhet

Luleå Hockey bortabesegrar Linköping med 1-3. Ett styrkebesked av Norrbottningarna som är riktigt bra just nu.

Det började inte bra, Lukas Kilström spelade slarvigt på defensiva blå och Robin Figren kunde göra 1-0 tidigt till hemmalaget.

I andra perioden var det bara ett lag på banan och tillslut kunde Luleå kvittera. Johan Fransson drog iväg ett långt pass över hela banan till Niklas Olausson som kunde servera Toni Koivisto till öppet mål.

1-1 inför tredje perioden och det kändes rätt ovisst kring utgången av matchen. Luleå kändes dock snäppet hetare hela tiden och när Toni Koivisto tryckte in 1-2 så var det inte mer än rättvist. Sebastian Enterfeldt satte sedan 1-3 i tom kasse.

En riktigt bra match av Luleå, starkt att vinna trots att man spelade bra i två av tre perioder. För Linköping ser det tufft ut. En galet viktig match väntar för Arlbrandt och grabbarna på fredag då man möter Timrå hemma.

För Luleå väntar Färjestad borta på fredag. Just nu känns det som att det finns alla förutsättningar för tre poäng då också.

Avslutningsvis. David Rautio var riktigt bra i målet. Målvaktssidan känns ruskigt bra i Luleå då man varvar mellan målvakterna och det går lika bra vem som än står. På fredag är det dags för Johan Gustafsson igen.