Gustafssons storspel gav två poäng

Luleå-Frölunda slutade 2-1 efter straffar. Matchen innehöll mycket bra försvarsspel, dåliga powerplay, och två gigantiskt bra målvakter.

Ville Viitaluoma gjorde 1-o i den andra perioden, assisterad av Niklas Olausson och Simon Hjalamrsson. Luleå bevakade sedan sin ledning på ett bra sätt, men halvvägs in i tredje perioden fick Frölunda och Christian Bäckman hål på Johan Gustafsson.

Efter en mållös förlängning var det Luleå som knep bonuspoängen i straffläggningen. Simon Hjalmarsson satte sin straff och Frölunda missade samtliga tre straffar.

Två lag som är otroligt bra på att försvara sig och två otroligt bra målvakter (Johan Gustafsson och Frederik Andersen), då blir det den här typen av matcher. Målsnålt och delvis tillknäppt.

Tycker ändå det var en underhållande match på så sätt att det var spännande och ändå en hel del målchanser.

Chris Abbott åkte in i sargen med huvudet före och drabbades av en hjärnskakning. Riktigt tragiskt. Vi får se hur länge han blir borta.

Nu är det torsdag som gäller för nästa match, då åker Luleå till Sundsvall för match mot Timrå. Det ska bara bli tre poäng då.