Derbytankar

Säsongens fjärde derby mellan Luleå och Skellefteå närmar sig med stormsteg. Luleå har 2-1 i inbördes möten inför kvällens match i Coop Arena.

I Skellefteå saknas långtidsskadade Fredrik Styrman och Melker Karlsson, annars är det fullt lag hos västerbottningarna.

I hemmalaget kommer inte Niclas Wallin och Cam Abbott till spel. Det är frågetecken på Daniel Gunnarssons medverkan eftersom backen haft magsjuka tidigare i veckan. Slutgiltligt lag meddelas senare idag.

Vad har vi att vänta oss för matchbild ikväll då?

De tidigare derby-fighterna har bjudit på både vindrute-hockey då lagen turats om att skapa målchanser, och på disciplinerad defensiv. Det blir intressant att se hur kvällens match artar sig.

Något säger mig att det kommer bli väldigt fartfyllt då det är två lag med bra självförtroende och uppåtgående formkurvor som möts.

Luleå kommer genomföra sin matchplan precis som vanligt. Däremot ska det bli intressant att se hur Skellefteå kommer uppträda imorgon. I det senaste derbyt i Coop Arena kom Luleå ut och blåste på för fulla spjäll och körde över Skellefteå första tjugo minutrarna.

Det tror jag inte kommer ske ikväll. Skellefteå måste vara med från början och sätta hård press från start, annars kan det bli en tung kväll för Anders Forsbergs mannar.

Nu är det inte länge kvar. Jag är ruskigt förväntansfull inför kvällens seriefinal. Må bästa lag vinna.

***

Efter derbyt är det bara att skynda sig hem, skriva matchreferat och sedan ladda inför finalen i Junior-VM mellan Sverige och Ryssland. Det är uppdukat för en klassisk match.

***

Ska även börja packa lite smått nu under dagen. Åker nämligen söderut imorgonbitti med ett gäng polare för att på lördag vara på plats i Ö-vik när Modo möter Luleå. Så vi får se när det kommer något inlägg efter den matchen. Men det på lördag alltså.

Nu laddar vi för en hockeyfest ikväll.

19.00 släpps pucken!



// Berra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0