Andra raka straff-segern

Luleå Hockey besegrade Skellefteå ikväll med 3-2 efter straffar. Johan Harju blev stor matchvinnare i straffläggningen då han satte tre av tre straffar, varav en var en kopia av Peter Forsbergs klassiska straff i Lillehammer 1994.  

Slutresultatet var väl inte helt rättvist. Skellefteå förde spelet under större delar av matchen och skulle ha avgjort i andra perioden då Luleå under långa stunder var utspelade. Istället för 1-3 kunde istället Chris Abbott, i en kontring, servera Daniel Mannberg som smällde in kvitteringen. 

I tredje perioden böljade spelet fram och tillbaka och det skapades målchanser åt båda hållen.

Niklas Olausson gjorde poäng igen, han är uppe i nio raka matcher med poäng nu.

Imponerande.

En annan som imponerar på mig är Sebastian Enterfeldt. Han är glödhet just nu, spelar fysiskt, smäller på och sliter stenhårt varje byte.

Ett trevligt och som vanligt ett mycket tight och jämnt derby. Luleå kommer inte upp i normal standard förutom under vissa sekvenser i matchen, ändå kniper man extrapoängen. Årets upplaga av Luleå Hockey är fruktansvärt svårslaget.

Nu släpper vi den här matchen och laddar för nattens festligheter då Sverige ska göra upp om JVM-guldet tillsammans med Ryssland.

Fortsatt trevlig kväll/natt på er.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0