Tankar kring säsongen så här långt

Vi är inne i det sista landslagsuppehållet innan det är dags för slutspurten av elitseriens grundserie. jag har lite snabbt tänkt sammanfatta varje lags säsong så här långt. Vi börjar uppifrån och ner i tabellen:

1. Luleå HF
Kommentar:
Efter fjolårssuccén var laget topptippade inför denna säsong och förväntningarna var skyhöga. Med tio omgångar kvar leder laget elitserien och man kan inte påstå annat än att man har uppfyllt förvöntningarna på laget. Man har varit enormt skadedrabbade hela säsongen, vilket gör serieledningen ännu mer imponerande. Det ska bli intressant att följa Luleå i slutspelet. Jag sa det redan före säsongen och jag säger det igen: Jag ser inget lag i elitserien som ska kunna slå Luleå i bäst av sju matcher.

2. Skellefteå AIK
Kommentar:
Ifjol blev det SM-final och silver för Västerbottningarna. Inför årets säsong var man inte lika favorittippade. Spelare som David Rundblad, Adam Larsson, Tim Erixon och Mikko Lehtonen hade lämnat laget och man var enligt vissa experter till och med tippade utanför slutspelsplats. Man måste ge cred till Skellefteås ledning som även i år har lyckats sy ihop ett riktigt slagkraftigt lag, vilket placeringen i tabellen vittnar om. Jag tror dock inte det blir någon final i år. Lagets många unga och orutinerade backar kommer bli fallet för Skellefteå i årets slutspel. Men en semifinal känns inte omöjligt. 

3. Brynäs IF
Kommentar
: Säsongens största överraskning helt klart. Tommy Jonsson har gjort ett hästjobb med Gävle-laget som enligt mig spelar elitseriens roligaste ishockey. Offensivt är man bäst i landet. Kreativa finesse, alltid lösningar i spelet och med Järnkrok och Silfverberg är man livsfarliga i powerplay. Jag tror Brynäs kan utmana om en finalplats, men då måste defensiven vara bra i slutspelet. Hittills under grundserien har försvarsspelet sett väldigt tveksamt ut.

4. Frölunda HC
Kommentar:
Inledde säsongen strålande, men fick sedan skador på en del nyckelspelare och rasade i tabellen. Nu har man börjat hitta tillbaka till det spel som man hade i början av serien, och får man bara vara skadefria så kommer Frölunda absolut bli att räkna med i slutspelet.

5. Hv71
Kommentar:
Det känns som att Jönköpings-laget bara blir bättre och bättre. När man dessutom för ett par veckor sedan fick hem David Petrasek visade HV att man absolut vill vara med och kriga om guldet i år. Garanterat stor revansch-lusta i laget efter fjolårets snöpliga kvartsfinal-fiasko mot AIK.

6. Färjestad BK
Kommentar:
Rekordusel inledning på säsongen och sparkad tränare mitt under brinnande säsong. Färjestads säsong har verkligen varit turbulent, och frågan är hur bra Karlstad-klubben mår.  Jag är rätt så övertygad om att Färjestad kommer gå till slutspel, och väl där kommer man bli livsfarliga. Att möta Färjestad i serielunken eller i en slutspelsserie är två helt skillda världar.

7. AIK IF
Kommentar:
Har enligt mig gjort en fullt godkänd säsong hittills. "Gnaget" ligger på slutspel och det kommer bli ett race in i det sista, men jag tror att Melins mannar kommer fixa det i år också.

8. Modo Hockey
Kommentar:
Nu börjar det bli riktigt tight kring slutspelsstrecket. Modo besitter just nu den sista slutspelsplatsen, men om två omgångar kan man lika gärna vara i kvalserien. Det verkar inte vara helt lugnt i de inre kretsarna i klubben. Uffe Samuelsson fick så sent som igår ett rejält utbrott i TV angående ryktet om att Dick Axelsson ska ha varit ute på krogen kvällen före match. Dessutom har det tidgare talats om en spricka mellan Managern Markus Näslund och tränaren Ulf Samuelsson. Nej detta är inte bra för föreningen och kan mycket väl bli en bidragande negativ orsak till var Modo slutar i tabellen.

9. Växjö Lakers
Kommentar:
Nykomlingen har inte alls gjort bort sig. Man är med och slåss om en slutspelsplats, tyvärr för Växjös del tror jag inte det kommer räcka hela vägen. Jag tror Lakers får kvala, tillslut kommer truppen inte räcka till då det kommer dra ihop sig i början av Mars.

10. Djurgården IF
Kommentar:
En stor besvikelse för alla Djurgårds-supportrar. Jag trodde Djurgården skulle ligga betydligt högre upp i tabellen, men det har inte gått som klubben hade tänkt sig. En kvalserie hade varit en stor katastrof för mesta mästarna. Jag tror det varken blir slutspel eller kvalserien för Djurgården i år.

11. Linköpings HC
Kommentar:
Från ett krislag till ett annat. Linköpings säsong har varit allt annat än vad klubben räknat med. Det ska bli intressant att följa klubben de sista tio omgångarna. Ojoj, vilken press man kommer ha på sig från fansen.

12. Timrå IK
Kommentar:
Ja vad ska man säga? Toksist och avsågade sedan långt tillbaks. För Timrå gäller det att avsluta serien på ett bra sätt och få med sig en bra känsla i laget in i kvalserien, för där kommer man att få det tufft.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0