Seger och serieledning

Färjestad besegrade Skellefteå med 3-0.

Djurgården slog Brynäs med 6-3.

Allt var uppdukat för Luleå Hockey som hade matchstart först 18.30 mot Linköping. Luleå vann med 3-2, och är därmed nya serieledare över uppehållet.

(En match mer spelad än övriga toppkonkurrenter ska tilläggas)

Såg inte dagens match, så jag ska fatta mig kort. Men några saker har så här efter matchens slut framgått väldigt tydligt:

Powerplay-spelet fungerade riktigt bra idag. Två mål i numerärt överläge, och arkitekten var som så många gånger tidigare Niklas Olausson.

Han satte själv snyggt 2-2 i slutet av andra perioden och spelade läckert fram Simon Hjalmarsson till 3-2-målet i tredje perioden.

Lukas Kilström ska ha varit riktigt bra. Jag tycker han har sett bättre och bättre ut i det fysiska spelet de senaste matcherna och saknaden av Pierre Johnsson blir mindre och mindre.

Härligt för laget att få kliva in i landslagsuppehållet som serieledare och med en seger i ryggen. Det blir en lätt träningsvecka nu för grabbarna, som har gjort det riktigt bra så här långt.