Säsongen över för Piteå

Var på plats och bevittnade dagens match i LF Arena mellan Piteå och Asplöven. Piteå var tvingade att ta tre poäng för att överhuvudtaget ha chans att gå vidare till play off-spel. Efter en usel förstaperiod ledde gästande Asplöven med 0-3.

Piteå ryckte upp spelet i mittenakten och inför tredje perioden var ställningen 3-3. Asplöven visade sig dock starkare och kunde tillslut vinna med 3-5.

Piteå missade två straffslag under matchen, båda slagna av Petter Emanuelsson. Det håller inte om man ska vinna en sådan viktig match som denna var.  

Nu vann Östersund mot Örnsköldsvik med 2-1 så en seger för Piteå hade ändå inte räckt för att nå playoff. Säsongen är över för Piteå som nu får börja rusta inför kommande vinter.

Klubben jobbar med långsiktighet och rekryteringen av den gamla Luleåspelaren Anders Burström som jobbar med utveckling av individer i föreningen tror jag är helt rätt väg att gå för Piteå. Man har inte resurserna att köpa till sig bra spelare. Man måste få fram talanger från de egna leden.

***

Har ikväll efter Piteås match suttit och kikat på NHL-matchen mellan Detroit och San Jose. Red Wings vann med 3-2 och tog därmed klubbens tjugotredje raka hemmaseger.

Mycket imponerande.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0