Krigarseger i Jönköping

Luleå tar tre oerhört sköna poäng i Jönköping då man besegrar Hv71 med 3-4 och befäster därmed serieledningen.

Daniel Gunnarsson och Topi Jaakola såg med varsitt mål till att Luleå satt i förarsätet med 1-2 inför den tredje perioden. Väl där kunde Sebastian Enterfeldt göra 1-3 med cirka sex minuter kvar att spela.

HV kom dock tillbaka och reducerade till 2-3 med uttagen målvakt vid tidpunkten 18.06. Dramatik igen. Ulf Dahlén plockade ut målvakten pånytt, och då kunde Simon Hjalmarsson sätta 2-4 i tom kasse med endast en minut kvar.

Men det var inte färdigt där. 19.28 visade matchuret då Jukka Voutilainen tände ett litet hopp för hemmalaget då han satte dit reduceringen 3-4.

Men närmare än så kom inte Hv71 och Luleå kan mycket imponerande ta med sig alla tre poängen hem till vackra, underbara Norrbotten.

Luleå gör en riktigt bra bortamatch och spelar mycket bra större delar av matchen. Det som imponerar på mig mest är ändå det uppoffrande spelet hos gästerna. Sebastian Meijer är som förvandlad, gör assistpoäng och täcker skott som en tok.

Ja faktum är att samtliga spelare offrar sig något så enormt under hela matchen. Jag vet inte hur många HV-skott som stoppades på väg mot Rautio i Luleå-målet i den tredje perioden.

Rautio förövrigt riktigt bra i målet.

Luleå visar match efter match upp en moral som jag sällan skådat. En moral som kan räcka oerhört långt i ett slutspel.

För det här var en slutspelsmatch. Det var grinigt och Per Ledin var som vanligt lite överallt och bråkade. Än en gång denna säsong mot Luleå fick han lämna isen som förlorare.

Nu väntar spelledigt för Luleå på torsdag innan man på lördag möter Färjestad i Coop Arena.

***

Linköping slog Brynäs ikväll med hela 5-2. Därmed rycker Luleå även lite från Gävle-laget i toppen. Tack för det LHC.

***

Djurgården förlorade med 3-0 mot Färjestad ikväll. Det är blytungt i Stockholms-klubben just nu, och allt börjar mer och mer tala för att det kommer bli kvalspel i Stockholm i vår. Bilderna från Djurgårdens omklädningsrum efter matchen sa allt.