En poäng i Gävle

Brynäs vinner efter sudden med 3-2 mot Luleå. Gästerna från Norrbotten gör en riktigt bra bortamatch då spelet såg bra ut, framför allt under första och tredje perioden.

Sebastian Meijer gjorde snyggt 0-1 en bit in i första perioden efter ett bra samarbete med Chris Abbott. Brynäs höjde spelet i andra perioden och efter två powerplay var det plötsligt 2-1 och fördel Brynäs inför tredje.

Luleå visade dock än en gång en mycket stark lagmoral och kvitterade ungefär halvvägs in i tredje perioden.

Joonas Vihko var det som gjorde målet, och även om det inte var speciellt snyggt så var det otroligt viktigt för finländarens självförtroende. Målen har ju inte sprutat in från Joonas klubba denna säsong om vi säger så.

Bara minuten efter Vihkos kvittering serverades Koivisto av Olausson i slottet till en bra möjlighet att ge Luleå ledningen i matchen, men en mycket bra Niklas Svedberg i Brynäs-kassen kunde rädda Tonis höga skott.

I förlängningen avgjorde Daniel Widing för hemmalaget efter att Johan Gustafsson lite billigt släppt pucken förbi sig.

Johan kändes överlag lite darrig under matchens gång, men stod samtidigt för några riktigt fina räddningar i slutet av tredje perioden då Brynäs tryckte på.

Som sagt, den här bortamatchen ska Luleå vara nöjd med. Det enda som möjligtvis svider är att Brynäs knep bonuspoängen och kom en poäng närmare. Men men, en poäng i Gävle är bra gjort.

Nu väntar hemmamatch i Coop Arena på torsdag då Modo kommer på besök.