En imponerande lagseger - igen

Luleå besegrade Färjestad med 4-1 inför ett villt, galet och högljutt Coop Arena. Luleå är som en maskin som bara far fram på isen och sköljer över lag som Hv71 i tisdags och Färjestad ikväll.

När Luleå spelar så här är man oerhört svårslagna. Och de som kallar detta för tråkig hockey kan jag direkt säga att de bör ta sig en funderare över hur mycket ishockey dom egentligen kan.

Det är fartfyllt, målglatt, tätt och framför allt - fysiskt. Luleå spelar helt klart den bästa totalhockeyn just nu och därför leder man också serien på 92 poäng, 5 poäng före tvåan Frölunda.

Sebastian Meijer fortsätter att imponera stort. Ikväll täckte han skott och låg bakom mål framåt. Men den största skillnaden är i det fysiska spelet. Nu står Sebastian upp när han får en smäll.

Idag var det till och med Färjestads-backen som vid ett tillfälle ramlade omkull efter att ha försökt få omkull nummer 13. Nytt kontrakt inför nästa säsong med Sebastian tack.

Skönt för Johan Harju att få sätta dit 1-0-pucken. Ett distinkt handledsskott som vi inte fått se från hans klubba under i princip hela säsongen.

Niklas Olausson gjorde en helt okej insats. Serverade några mackor och lämnade isen med 1+2 som facit. En Niklas Olausson i toppform i slutspelet kan bli avgörande för om det blir semifinal eller final.

Avslutningsvis. Stabil match av Johan Gustafsson som storspelade i inledningen av tredje perioden då Färjestad tryckte på ganska rejält mot Luleås mål.

"JG:s" traditionella dans framför klacken hade idag utvecklats och blir bara bättre och bättre. I slutspelet får vi nog vänta oss ett helt tre-minuters nummer på isen efter en seger.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0