Stabil insats i Växjö

Luleå Hockey tog en säker seger borta mot Växjö ikväll. 1-4 var ett stabilt slutresultat i en match som aldrig kändes spännande och där Luleå kontrollerade händelserna hela vägen från Hirschovits tidiga ledningsmål till slutsignalen.

0-1 efter första perioden var kanske inte helt logiskt då Växjö mycket väl kunde ha gjort något mål framåt. I andra perioden lade gästerna från Norrbotten in en högre växel och gick på några minuter upp till 0-3 efter två snygga mål av Niklas Fogström och Chris Abbott.

I tredje perioden satte Lukas Kilström 0-4 och matchen var definitivt stängd. Med ungefär sju och en halv minut kvar av tredje tröst-reducerade Växjö, men någon nerv i matchen blev det aldrig.

Luleå gjorde en mycket bra och gedigen bortamatch där man visade upp ett bra försvarsspel och ett effektivt anfallsspel.

Skönt att se hur spelet fungerar och att spelarna är pigga direkt i omstarten trots julfirande och dylikt. Nu härnäst väntar Norrlandsderby mot Modo i Coop Arena på fredagkväll.