Vilken uppvisning!

Jag var på plats i Skellefteå ikväll för att bevittna den femte semifinalen mellan Skellefteå och AIK. Jag hade hoppats på en jämn match och långt övertidsspel. Precis i smaken för en åskådare som inte har känslor hos något av lagen. 

Vad jag fick se?

Ett hemmalag som fullständigt mosade råtta efter råtta ute på isen. Ett hemmalag som vann skotten med 24-4 i första perioden och som tillslut kunde vinna med hela 8-2.

Oavsett om man håller på Skellefteå, AIK eller är neutral så kan man bara konstatera: 8-2 är för stora siffror i en semifinal.

En riktig hockeyuppvisning av Skellefteå som nu bara är en seger från en ny SM-final. Nu väntar match sex på Hovet på torsdag.

Ska bli spännande att se om AIK orkar hämta kraft efter ännu en utskåpning och få fram en sjunde avgörande semifinal i Västerbotten på lördag, eller om Skellefteå ska stänga matchserien redan på torsdag i Stockholm.


***

Brynäs är klara för SM-final efter kvällens 4-2-seger mot Färjestad och totalt 4-1 i matcher. Jag är ruskigt imponerad av Tommy Jonssons mannar. 4-1 mot Färjestad går inte att vifta bort, det är bara att lyfta på hatten och gratulera till en välförtjänt finalplats.

***

Kvällens största grattis ska dock Rögle BK ha. Rögle är klara för elitserien nästa säsong. Vem trodde det före säsongen? 

Vilken prestation Skåne-klubben har gjort. Mycket imponerande. Det andra laget från kvalserien som får spela elitserien nästa säsong är Timrå som i och med kvällens vinst mot Leksand säkrade nytt kontrakt.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0