Vilken förstanatt!

Ja vilken galen förstanatt det blev av Stanley Cup-slutspelet 2012. Den första matchen i "slaget om Pennsylvania" blev precis så häftig som det snackats om på förhand. Nej förlåt, den blev ännu häftigare.

Pittsburgh kom ut i ett rasande tempo och körde över Philadelphia. 3-0 efter första perioden var i underkant för pingvinerna.

Sen hände något. Philadelphia började sakta men säkert äta sig in i matchen, och med cirka tio minuter kvar av tredje perioden kvitterade Flyers till 3-3.

I förlängningen dröjde det inte länge innan Flyers kunde tysta Consol Energy Center och fixa 1-0 i matchserien. På bortais.

Riktigt imponerande av Flyers. En klassisk vändning av ett klassiskt lag. Jag tippade Philadelphia vidare i den här matchserien med motiveringen att man har en ruskig lagmoral i laget och att man ALDRIG ger upp.

Dessa egenskaper fick vi tydligt bevittna i natt. Men det är en lång väg kvar för Philadelphia, och när Pittsburgh spelar som man gjorde i första perioden är det inget lag som kan stå emot dem.

MEN.

Det är psykiskt knäckande att åka på sådana här förluster då man är i förarsätet i princip hela matchen för att sedan tappa. Vinner inte Penguins nästa match, som också är på hemmais, är det rejäl uppförsbacke för Crosby och grabbarna.

***

Detroit åkte på torsk i första matchen borta mot Nashville. Predators vann med 3-2. Den här matchen började 02.00 så jag såg lite glimtar av den under periodpauserna i Pittsburgh. Nashville är bra. Inget snack.

***

Nattens största skräll stod dock Los Angeles för som bortabesegrade Vancouver med 2-4. En riktig chock för Canucks som nu, precis som Penguins, har lite kniven-mot-strupen-känsla i laget inför nästa hemmamatch i övermorgon.