Viktig AIK-seger

AIK besegrade Skellefteå med 5-3 på Hovet i en match som var riktigt underhållande för det neutrala ögat. AIK hade två gånger om en tvåmåls-ledning men Skellefteå spelade bra i andra perioden och hade 3-3 inför tredje.

I tredje var det dock inget snack. AIK fullständigt sköljde över gästerna. En sådan dominans har jag inte sett på länge i en hockeymatch på den här nivån.

Skellefteå ska tacka sin fenomenala målvakt Joakim Eriksson för att man resultatmässigt var med så pass långt in i tredje perioden som man var.

Men när Skellefteås lagkapten Jimmie Ericsson onödigt och klantigt drog på sig en trippingutvisning i anfallszon orkade inte ens Eriksson i målet stå emot längre.

Robert Rosén kunde snyggt lirka in 4-3 mellan benen på Joakim och sätta Hovet i gungning. Sedan kom också slutresultatet 5-3 genom Daniel Rudslätt.

Det här var en viktig seger för AIK. Hade Skellefteå fått 3-1 i matcher hade det med största säkerhet varit godnatt för Stockholmarna i Skellefteå på tisdag.

Nu är det istället Skellefteå som har press på sig att vinna hemma. Gör man inte det har AIK ett ypperligt läge att bli klara för final på Hovet på torsdag.

Men en match i taget.

***

Brynäs fortsätter att imponera stort. Dagens seger med 0-3 i Karlstad var imponerande, och nu kan man stänga matchserien på tisdag hemma i Gävle.