Stora Stanley Cup-tipset: Så slutar det!

Så var grundserien avklarad. 82 matcher med krig, blod, svett och säkert en och annan tår är avklarade. Men nu börjar allvaret. Det är nu vinnare skiljs från medelmåttor.

Nu börjar slaget om the cup!

På onsdag spelas de första kvartsfinalerna och så här tror jag att det kommer sluta.

Vi börjar i öst:

Eastern Conference:

New York Rangers - Ottawa Senators
Kommentar:
Det ska bli intressant att se hur Rangers kommer klara av favoritskapet som man har på sig efter conference-segern. Ottawa kommer bjuda på hårt motstånd och det kommer inte bli någon lätt resa för Tortorellas mannar. Det känns ändå som att Rangers i längden har ett bättre lag vilket slutplaceringen i serien tydligt vittnar om. Dessutom har Rangers the bigg wall, Henrik Lundqvist, längst bak. Det saknas i Ottawa.

Tips: 4-2 i matcher.


Boston Bruins - Washington Capitals
Kommentar:
En intressant matchserie på förhand. Boston är en slutspelsmaskin som är sjukt svåra att slå i en serie på sju matcher. Washington tog sig till slutspel med ett nödrop men har fått upp ångan rejält på slutet. Det här går till sju matcher, där hemmaplan blir avgörande.

Tips: 4-3 i matcher.


Florida Panthers – New Jersey Devils
Kommentar:
Florida har gjort en fantastisk säsong. Från bottenlag till en tredjeplats är mycket imponerande. Tyvärr för Panthers del tror jag att den bristande slutspelsrutinen inom hela föreningen kommer bli för avgörande. Det här fixar Devils relativt enkelt. New Jersey som har vuxit fram som ett riktigt skrällgäng och en het underdog-kandidat till att vinna hela kalaset.

Tips: 2-4 i matcher.


Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers
Kommentar:
Nu börjar vi snacka. Pennsylvania-derby och en matchserie som har alla ingredienser för att bli en riktig klassiker. Pittsburgh är det bättre laget, inget snack. Men Flyers har på senare år vuxit fram som ett riktigt slutspelsgäng, och de klassiska slutspelsmatcherna mot Boston och Chicago för två år sedan sitter fortfarande kvar på hornhinnan. Philadelphia måste skapa kaos i den här matchserien för att gå vidare, och jag tror man kommer lyckas.

Tips: 3-4 i matcher.


Western Conference

Vancouver Canucks - Los Angeles Kings
Kommentar:
Fjolårsfinalisterna Vancouver ser starka ut även i år då man vann västra konferensen. Däremot står Roberto Luongo kvar i målet, och det är inte positivt. Karlns psyke är lika med noll, något som vi tydligt fick bevisat för oss i fjol under finalserien mot Boston. Måtte Canucks forwards leverera framåt, annars kommer Vancouver att få det jobbigt redan i första rundan. Jag tror ändå man grejar det. Med nöd och näppe.

Tips: 4-3 i matcher


St. Louis Blues - San Jose Sharks
Kommentar:
Den här matchserien känns svårtippad. St. Louis känns starka, men jag har ju redan innan säsongen i höstas tippat San Jose som vinnare av Stanley Cup. Så jag måste ju tro på Sharks. Men ack så jämnt och spännande detta kommer bli.

Tips: 2-4 i matcher


Phoenix Coyotes - Chicago Blackhawks
Kommentar:
Phoenix har gjort en fantastisk säsong och tagit sig till en topp tre-placering i väst. Mycket imponerande. Men Chicagos slutspelsrutin kommer göra det svårt för Coyotes att ens vinna mer än en match. Ja, enligt mig är det så stor skillnad på dessa två lag när det gäller slutspel och täta matcher. Chicago är ett mer komplett lag och Blackhawks kommer ganska enkelt kunna segla vidare till nästa runda.

Tips: 1-4 i matcher


Nashville Predators - Detroit Red Wings
Kommentar:
Ojoj, här kommer det bli dramatik. Nashville mot Detroit, två divisions-rivaler som kan varandra utan och innan. Jag tror tyvärr (litet Red Wings-hjärta har jag) att Detroit kommer ryka redan i första omgången. Nashville har ett spännande lag med bland annat svensken Patric Hörnqvist. Detroits målvaktssida med Jimmy Howard som förstamålvakt kommer fälla the red machine. Man har helt enkelt inte nog bra målvakter.

Tips: 4-2 i matcher

***

Så här tror alltså jag att kvartsfinalerna i öst respektive väst kommer sluta. Förmodligen kommer jag väl ha två eller tre rätt om jag har tur, men det är alltid roligt att tippa och se hur fel ute man är.

På onsdag drar festen igång.

Fortsatt trevlig påsksöndag!

// Berra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0