Rond 1 till Brynäs - efter tennissiffror

Brynäs vann den första finalmatchen ikväll med 3-6. Ruskigt imponerande. Skellefteå kom som vanligt ut starkt på hemmaplan och hade ett klockrent stolpskott efter bara ett par minuter. Men det var Brynäs som målmässigt kopplade ett rejält grepp om matchen.

Ett grepp som man sedan aldrig släppte.

0-2 efter första perioden var inte rättvist. Men det är målen som räknas. Ingenting annat.

Två saker som jag reflekterade över är att Skellefteå hade stora problem med Brynäs enormt snabba spelvändningar. Där krävs det betydligt bättre disciplin i hemjobbet hos Skellefteåspelarna fortsättningsvis.

Någonting annat som Skellefteå hade problem med var Brynäs höga forchecking på Skellefteåbackarna som vid flera tillfällen blev rejält tillbakapressade.

John Klingberg hade ingen rolig kväll, och hemmalagets målvakt Joacim Eriksson gjorde några halvskumma ingripanden.

Nu är det bara att glömma den här matchen och blicka fram emot torsdag då match två väntar i Gävle. Det kommer bli riktigt roliga matcher mellan dessa två lag, och jag tror fortfarande på sju matcher.

***

Till sist. Ett stor grattis till Luleåbacken Daniel Gunnarsson som idag gjorde sitt första landslagsmål i A-landslaget då Sverige besegrade Vitryssland med 4-3 efter straffar i en landskamp.