Grattis Brynäs!

Brynäs IF är Sveriges bästa hockeylag säsongen 2011/2012. Match sex i Gävle slutade med 2-0-seger för Silfverberg och kompani som därmed säkrade klubbens trettonde SM-guld.

Rikitigt underhållande match ikväll och en matchserie som, trots att Skellefteå inte lyckades bli historiska och vända, är en klassiker.

Jag dömde ut Brynäs inför kvartsfinalen mot Frölunda, inför semifinalen mot Färjestad och inför finalen mot Skellefteå. Jösses vad fel jag har haft om detta lag.

Bert Robertssons tårar, nej jag menar störtflod, nedför kinderna efter slutsignalen symboliserar en äkta vinnarskalle.

Riktigt häftigt att se.

All respekt åt dig Bert.

Skellefteå har gjort en fantastisk säsong, och det var inte många som ens trodde på västerbottningarna till semifinal i år. Men visst svider det för föreningen att ta silver för andra året i rad.

Ett stort grattis till förre Luleå-spelaren Mats Lavander. Det var gåshud på hela kroppen när nummer sextiotvå lyfte Le Mat-pokalen mot Läkerol Arenas tak.

Det här var du värd mats, och oavsett vilket lag du spelar i kommer du alltid vara kvar som omslagsbild på den här bloggen.

***

Då var det överstökat och nu kan vi lägga full fokus på silly season och fortsättnignen av Stanley Cup-slutspelet som dundrar vidare. Sen ska vi också hinna klämma in ett Hockey-VM i maj också, även om det inte känns så där jätteintressant just nu.

Men allt detta riktar vi blickarna mot med start imorgon. Denna kväll ägnar vi helt och hållet åt Brynäs och Gävle. En ruskigt imponerande säsong har man gjort.

Grattis Brynäs!

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0