Förlängningarnas natt!

God morgon.

Har precis slagit upp ögonen efter natt nummer två i Syanley Cup-slutspelet. Och ja, vad ska man säga?

Det här är årets roligaste höjdpunkt utan tvekan.

Nattens tema var tydligen förlängningar, då vi fick övertidsspel på tre av nattens fyra arenor.

I New York visade Rangers upp varför man vann Eastern Conference. Ottawa var bra och var länge med i matchen, men efter ett ryck av "blåskjortorna" i slutet av andra perioden upp till 3-0 kunde tillslut Lundqvists mannar vinna med 4-2.

Imponerande spel av Rangers då man bjöd på några riktiga klassmål.

***

När den matchen tog slut zappade jag över till Boston-Washington och såg sista tio av tredje perioden i TD Garden. 0-0 och förlängning blev det där.

Det dröjde dock inte länge innan Bruins kunde avgöra på övertid genom Chris Kelly som fick på en riktig pangare.

***

Efter det var det bara att snabbt ge sig över till nästa kanal där förlängnings-spelet mellan ST.Louis och San Jose precis hade inletts. Här blev det dock en längre historia än i Boston då det var mållöst efter den första övertidsperioden.

Avgörandet kom några minuter in i andra övertidsperioden, det var Sharks som gjorde målet och därmed knep en bortamatch direkt i ST.Louis. Riktigt starkt av San Jose.

Här, cirka halv sex på morgonen, gick jag och la mig efter en helt galen natt med förlängningar, galna New York-bor och fullt ös i ungefär fem och en halv timme. En valig natt under Stanley Cup helt enkelt.

***

Det spelades en fjärde match också, men som sagt, jag såg inte den. Den började klockan fyra svensk tid, Phoenix mot Chicago, match ett. Även här blev det förlängning och det var hemmalaget Coyotes som kunde avgöra i den första förlängningsperioden.

3-2 och 1-0 i matcher till Phoenix.

***

I natt rullar partyt vidare, och nu mina damer och herrar. Det här var ändå bara en mellannatt med lite förlängningar och gott och blandat. I natt är det dags för den stora, försenade påsksmällaren att visa upp sig igen.

01.30 i natt svensk tid är det dags för match nummer två i slaget om Pennsylvania mellan Pittsburgh och Philadelphia.

Det spelas fler matcher i natt, men detta är självklart nattens höjdpunkt.

Första matchen bjöd på enastående hockeyunderhållning, och det kommer bara bli bättre ju längre matchserien lider.

Ojvoj, som Bjurman på Sportbladet skulle skrivit.

Återigen, tips. Ladda rätt nu med mat och mycket vätska, helst trocadero. Så ses vi i den ljusa natten efter klockan ett.

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0