Djurgården i allsvenskan

Nu är det ett par timmar sedan det hände. Det är fortfarande svårt att ta in. Djurgårdens IF, mesta mästarna som har 35 raka säsonger i elitserien, spelar nästa säsong i allsvenskan.

Det är helt ofattabart hur ett lag av denna kvalité på pappret kan åka ut ur högsta divisionen. Djurgården har tappat allt vad klubbkänsla och identitet heter.

Nu ska det bli spännande att se hur lång, eller kort tid, det kommer ta för kluben att ta sig tillbaka till hockeyns finrum.

***

I eftermiddag fortsätter semifinalerna i SM-slutspelet. Det känns som måstematcher för AIK och Färjestad som har hemmais och ligger under med 1-2 i sina respektive matchserier.

Blir en rolig eftermidag.

***

Till sist. Hoppet om en elitserieplats lever fortfarande för Leksand. I och med segern mot Djurgården är man fyra poäng efter Rögle då det återstår två omgångar att spela.

I nästa omgång, som spelas på tisdag, möts Timrå-Leksand och Örebro-Rögle. Viktiga matcher alltså där lagen som "inte har något att spela för" kan vara med och påverka utgången av rysaren.

Snacka om att det kommer bli dramatik in i det sista.

Djurgården möter Bofors.

// Berra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0