Alla slutspelslag klara

I natt blev det klart vilka sexton lag som spelar Stanley Cup-slutspel år 2012, världens häftigaste slutspel inom idrottsvärlden. 

Bland annat blev, på förhand favorittippade Washington, klara för slutspel i natt efter stor dramatik då man besegrade Florida och knep åttondeplatsen före Buffalo. Imorgon spelas sista omgången, omgång 82 alltså.

Det är fortfarande oklart på olika håll kring vilka som får möta vilka eftersom vissa placeringar inom topp åtta kan ändras beroende på morgondagens resultat.

Så jag väntar med tips och kommentarer kring åttondelsfinalerna tills dess att sluttabellen är helt spikad, dvs söndagmorgon.

En sak är då säker. Vi får ett galet Pennsylvania-derby mellan fyran Pittsburgh och femman Philadelphia, dessa två lag kan inte hamna på någon annan placering oavsett hur det går imorgon.

För just det, just dessa två gäng möts imorgon i omgång 82, i det sista grundserie-derbyt. Oj vad underhållande det kommer bli att kika på. Även om det inte gäller någonting resultatmässigt så kommer det bli hur häftigt som helst, eftersom det handlar om att sätta sig i respekt inför den kommande matchserien lagen emellan.

I det senaste derbyt förra helgen rök samtliga spelare på isen och tränare i båda lagen ihop. Vi har sjuk underhållning att vänta oss framöver.

Men det är fler lag än dessa två som kommer bjuda på storslagen idrottsunderhållning cirka två månader framöver. Slutspelet drar igång på onsdag den 11 april, nu till veckan alltså. Och finalerna brukar sluta där strax före midsommar.

Helt fantastiskt. Men först omgång 82 imorgon alltså, och sedan slutspelstipset på söndag någon gång.

Och mitt i all denna NHL-yra. Glöm för allt i världen inte bort match sju mellan Skellefteå och AIK imorgon. Vilken hockeydag det kommer bli!

// Berra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0